Over het project

V.l.n.r. Kelly Rietbergen, Anna den Broeder, Djala Baar en Lisa van den Berg

Kelly, Djala, Lisa en Anna zijn vier hbo studenten van de Fotovakschool in Apeldoorn en wij hebben een project opgezet waarbij het 100% gaat over kinderen. De kijk op de corona crisis door jonge ogen. Want hoe ervaren de kinderen de corona crisis? Ze moeten thuis blijven, kunnen niet spelen met hun vriendjes of vriendinnetjes, kunnen niet sporten. 

Tijdens het project zullen zoveel mogelijk kinderen (tussen de 4 en 12 jaar) in Nederland een lijst krijgen met fotografieopdrachtjes die ze uit kunnen voeren. Deze opdrachten bestaan uit 7 vragen over de corona-maatregelen die de kinderen zullen beantwoorden aan de hand van foto’s die zij zullen maken. Deze foto’s mogen gemaakt worden met een camera, telefoon, ipad of wat de kinderen ook hebben. Voor de jongere kinderen is het mogelijk om de opdrachten samen met een ouder/verzorger of oudere broer of zus uit te voeren.

Met dit project willen we laten zien hoe kinderen deze corona-crisis ervaren. Er verandert zo ontzettend veel in de wereld om ons heen, maar dit geld ook en misschien juist nog wel meer voor de kinderen. Voor de kinderen verandert er veel, zonder dat ze vaak echt duidelijk weten wat er aan de hand is. Door dit project willen we kinderen in heel Nederland, juist tijdens deze gekke periode, de kans geven om ons een stukje mee te nemen in hun belevingswereld.

 

Door kinderen verschillende foto opdrachtjes uit te laten voeren hopen we erachter te

kunnen komen wat hun beeld is van de wereld in deze gekke tijden. We willen laten zien dat kinderen vaak heel anders met een situatie omgaan dan wij als volwassenen.

 

Anna, Djala, Kelly en Lisa

Dit project kan niet bestaan zonder hulp, onze dank gaat uit naar:

Neem contact op
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2020 By project YOUNG EYES